Torekov Tenniscamp 2020

Tennisårets höjdpunkt!

När:

Fredag 12 juni – onsdag 17 juni, för flickor och pojkar födda -05 till -09.

Upplägg:

Vi tränar tennis 4-5 timmar om dagen, uppdelade på ett för- och ett eftermiddagspass. Förutom spel på Torekovs fina grusbanor mitt i byn kommer barnen även att få spela på gräs. Sveriges enda gräsbanor, 4 st, ligger belägna precis utanför Torekov vid en bondgård där kossorna betar bredvid, ett fantastiskt ställe. Vi kommer att anordna en singel- och en dubbelturnering under veckan där stora pokaler står på spel. På gräset spelar vi dubbelturneringen ”Lilla Wimbledon” och en dag åker vi till Skummeslöv som har 9 st grusbanor där vi spelar singel i ”Lilla Franska”. Stjärnligan som löper under veckan har blivit en favorit med hemligt pris sista dagen. Vi recordar svingtekniker och rörelsemönster så att man själv kan se vad som finns att förbättra, vi tittar och analyserar via storbildsprojektor och jämför med proffsen. Utöver tennisträning har vi teori i teknik, taktik och matchtänk, samt fyspass. Vi är 4-5 st erfarna tränare som håller i träningen och aktiviteterna.

Barnen kommer delas upp i två träningsgrupper efter ålder och spelstyrka för att ge så jämn sparring som möjligt. Jag kommer givetvis ta hänsyn till att kompisar hamnar med varandra. Grupperna kommer dock inte ligga helt fasta under veckan utan vi kommer blanda vissa träningar så att man får känna på lite olika motstånd.

Boende och mat:

Vi bor mitt i byn i familjen Celsings gula hus, med gott om plats och en fantastisk utsikt över havet och stranden samt i Jens röda hus, 50 m från Celsings, också med gott om plats med 5 sovrum. Vi kallar husen för det gula och det röda. Vi ser naturligtvis till att barnen får sova i samma hus och rum som sina närmsta kompisar. Frukost äter vi i husen, luncherna och middagarna kommer vi att äta på restaurang G. Swensons och på Moby`s i bykärnan.

Övriga aktiviteter:

På kvällarna blir det fotboll, korvgrillning och filmvisning på projektor samt några överraskningar. Lägrets femkamp, med bl.a. strandloppet, minigolf och krabbfisketävling har blivit en klassiker. Dessutom har vi i år en ny gren i femkampen men den blir en överraskning. Vi kommer ha mobilförbud under dagarna men inte en stund på morgonen och vid läggdags. Min mobil, 070-790 48 24, kommer dock ständigt vara tillgänglig om någon behöver få tag på sitt barn eller undrar något.

Vad skall man ha med sig:

  • Sängkläder eller sovsäck, samt duschhandduk
  • Tenniskläder för hela veckan
  • Tennisskor, dvs. ej joggingskor med grovt räfflad sula, då dessa kan förstöra grusbanorna
  • Oömma kläder samt gärna ett par oömma skor
  • Vattenflaska
  • Badkläder för dem som önskar

Resan:

För de som vill kommer vi åka ner med tåg från Stockholm C där vi samlas vid ”ringen” på fredagen 12:e kl 08.00 där en av ledarna tar emot. Givetvis kommer vi ha ledare med på tågresan dit och hem och jag bokar alla biljetter för de som vill ta detta tåg. Ange i anmälan om ert barn vill följa med på detta tåg eller tar sig dit på annat sätt. Tåget hem ankommer Stockholm C onsdagen den 17:e kl 18:31.

Om någon hellre åker flyg är detta helt ok och vi hämtar och lämnar vid flyget i Ängelholm. Kontakta mig så kan vi prata om vilka flygtider som passar.

Anmälan och betalning:

För anmälan, mejla mig på info@tennisjens.se samt betala avgiften för lägret, 9.900:- kr (i detta ingår tågresan). När avgiften är betald har ert barn en garanterad plats. Om ni åker flyg eller tar er dit på annat sätt kostar lägret 8.900:- då ni själva står för resekostnaden. Betalning sker via:

Swish: 1236180939
Bg: 783-9848

Skulle lägret bli fullt kommer detta att stå med stora bokstäver högst upp på denna sida efter rubriken.

Tveka inte att höra av er om ni undrar över något. Jag tror och hoppas att detta kommer bli en minnesvärd och givande vecka för både barnen och oss tränare. Den vanligaste kommentaren från föräldrarna efter lägret är att barnen kommit hem trötta men lyckliga.

Varmt välkomna!

//Jens